Bondsschuttersfeest Sint Martensvoeren
Geschreven door Ron Moonen   
maandag 22 mei 2017

Zondag 21 mei stond het eerste bondsschuttersfeest van de bond Berg en Dal in Sint Martensvoeren op het programma. De weergoden waren Sint Martensvoeren goed gezind, zodat we ons onder een stralend zonnetje om 12.15 uur konden presenteren. Na de presentatie/binnenkomst was het de beurt aan onze solisten Jort Wyers, Milan Schins en Niels Huntjens om uit te treden. Alle drie de solisten gaven een mooie uitvoering, die beloond werd met een verdiende eerste prijs!

Rond de klok van 14.00 uur volgden de opening en deelname aan de optocht.

Aansluitend aan de optocht traden het keizerspaar, onze koning en de drumband uit en nam de schietploeg deel aan het zestal schieten.

We behaalden de volgende prijzen:                                                                       

1e prijs mooiste geheel                            2e prijs koning

1e prijs meest gewapende leden            2e prijs tambour-majoor

1e prijs jeugdsolist Milan Schins             2e prijs defilé   

1e prijs jeugdsolist Jort Wyers               2e prijs beste commandant

1e prijs jeugdsolist Niels Huntjens          2e prijs vaandeldrager

1e prijs mooiste keizerspaar                  2e prijs houding optocht           

1e prijs drumband lopend werk              2e prijs presentatie

1e prijs drumband stilstaand werk         3e prijs bordjesdrager

 
Overige activiteiten in mei
Geschreven door Ron Moonen   
dinsdag 09 mei 2017

Naast het koningsvogelschieten verleent de schutterij zaterdag 20 mei ook weer haar medewerking aan het evenement Five-for-Five, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het kankeronderzoek in Limburg. Wij wensen de organisatie veel deelnemers en een mooie opbrengst toe. De dag erna, zondag 21 mei, neemt de schutterij deel aan het bondsschuttersfeest van de bond Berg en Dal in Sint Martensvoeren.

 
Meimaand, keizermaand….
Geschreven door Ron Moonen   
dinsdag 09 mei 2017

De maand mei wordt niet alleen een drukke maand, maar ook een spannende maand. Donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, wordt namelijk tijdens het jaarlijks koningsvogelschieten gestreden om het keizerschap!! Roger Beijers probeert die dag voor de derde maal de vogel naar beneden te halen en zo het keizerschap te veroveren. Onze huidige keizer, Martin Roodink, heeft al aangegeven dat hij er alles aan zal doen om zijn keizerschap te behouden. Wellicht zullen ook “outsiders” zich in de strijd om het koningszilver mengen. Het belooft in ieder geval een spannende strijd te worden. Dus noteer deze datum alvast in de agenda en kom die dag naar de Wesch om de strijd live mee te maken. Het schieten zal rond de klok van 15.00 uur starten. Vanaf 17.15 uur  is ook harmonie Berggalm aanwezig om het evenement muzikaal op te luisteren. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd!