Schuttersseizoen bijna op de helft PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 29 juni 2012

Bij het schrijven van dit stukje is het nog twee nachtjes slapen voor het OLS. Na een jaar van afwezigheid (vorig jaar viel het OLS samen met de broonk) zullen we dit jaar met optochtnummer 64 deelnemen. Dit jaar zijn we te gast in het Belgische Ellikom (net als in 2002) Direkt na de optocht zal de drumband uittreden, zij worden aangevuld met enkele leden van de drumband van de harmonie. Om 17:20 uur is het de beurt aan de schietploeg. Deze zal in nagenoeg dezelfde samenstelling als in 2010 proberen hetzelfde resultaat (of nog beter) als destijds proberen te behalen. Dit betekent iin elk geval twee keer 18 schieten, en afhankelijk van het verloop van de wedstrijd zaterdag 7 juli terug te mogen komen om te kavelen.

Als het OLS erop zit zijn we op de helft van het seizoen. Zowel de drumband als de schietploeg zullen pas na de vakantie weer beginnen met oefenen. Ons eerstvolgende uittreden is het paolhouwe van kermis Terlinden.

Nog een korte terugblik op de afgelopen maand, die grotendeels in het teken van de broonk stond. De zaterdag voor de broonk nam de schietploeg met een zestal deel aan het eerste bondsschieten van dit seizoen dat door schutterij st. Hubertus van Gulpen werd georganiseerd. Na drie rondes schieten (in dalende lijn; 18, 17 en 16 punten) bleek dat we toch nog moesten kavelen voor een derde plaats. Ondanks dat we maar 15 punten schoten wisten we toch nog van Spekholzerheide te winnen. Eerste werd Urmond, wabach werd 2e. Zondag 17 juni gingen we weer traditioneel voorop in de processie. Eerst werd ons koningspaar Peter en Marion Mergelsberg bij hun woning in de Vroelenstraat afgehaald waarna werd afgemarcheerd naar de Pley. Na de eerste kamerschoten vertrok de processie, dit jaar over Schey en de Peul. Na het eerste heiligenhuisje op Schey werd door onze bielemannen in recordsnelheid de versperring boven op de Kwakhaag opgeblazen. Na aankomst bij cafe Tinus lieten we ons de broodjes en boterhammen, aangeboden door ons koningspaar, goed smaken. De maandagavond erna hielden we ons tradtionele paolhouwe. Zoals vanouds stond het eerste paolke bij onze koning. Hier viel de fles grappa bijzonder in de smaak. Bij vertrek werd, na het intreden van de koning, een acht-tal kamers geschoten door de jonkheid. Het is gissen naar de reden van dit aantal, vermoedelijk omdat ze acht dikke kamers hebben. Via de paolkes van Serve Gubbels, cafe Tinus, herberg St. Brigida, Maurice Raeven en ons keizerspaar belandden we uiteindelijk bij cafe d''r Pley. Nadat we een erehaag voor de jonkheid gevormd hadden werd hier het laatste paolke gekapt door onze bielemannen en zat de broonk 2012 er nagenoeg op.