Schuttersseizoen zit er nagenoeg op PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 29 september 2012

Op 9 september hadden we alweer het laatste uittreden van dit seizoen. We namen deel aan het Drei-Landerecktreffen in het Duitse Rothgen-Eschweiler. Rond het middaguur werd met de bus vertrokken richting Eschweiler. Onderweg werden we door onze tamboer Kurt Huntjens getrakteerd op vlaai omdat deze pas zijn verjaardag gevierd had. Na de opening en het spelen van de diverse volksliederen werd de (lange) optocht en het defile gelopen. Hierna kwam helaas in de feesttent de stemming er niet helemaal in, misschien lag het aan de warmte. Om zeven uur was de prijsuitreiking. Het bleek dat we het niet slecht hadden gedaan bij de Nederlandse schutterijen. Zo behaalde onze commandant Jean Paul Wyers zijn eerste medaille als commandant, hij bereikte een derde plaats. Een tweede prijs was weggelgd voor onze bielemannen, en voor het beste defile behaalden we eveneens een tweede prijs.

Op zaterdag 9 september vond het erekruisschieten van onze bond plaats. Dit keer ook georganiseerd door schutterij St. Michael in Chevremont. Er namen in totaal 32 schutters deel. Helaas hadden de schutters van Urmond en Berg zich afgemeld. Wij namen met zeven schutters deel. Na 12 rondes geschoten te hebben werd door de organisatie besloten om op kaarten ipv 'bulkes' te schieten, wat voor ons in het nadeel bleek te werken. Wij waren toen nog met drie schutters in de race. Uiteindelijk behaalden Rene Dingen en Joyce Hanssen een gedeelde 8e plaats. beste Noorbeekse schutter was kevin Kleijnen met een gedeelde 5e plek. Beste schutter bleek uiteindelijk Roel Pelzer te zijn van schutterij St. Joseph Waubach.

Op zondag 23 september vond in Valkenburg het WK wielrennen plaats. Tijdens dit weekend en de week eraan voorafgaand verrichtten we samen met harmonie Berggalm en de harmonie van Vilt en diverse andere vrijwilligers parkeer-werkzaamheden. Een mooie gelegenheid om onze verenigingskas te spekken.