Een mooie, zonnige en spannende schuttersdag. PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ron Moonen   
vrijdag 26 mei 2017

Met Hemelvaartsdag vond traditioneel het Koningsvogelschieten plaats. Allereerst bezochten we om 11.00 uur de mis in de St. Brigidakerk. Aan het einde van de mooie mis werd onze officier Wiel Gubbels onderscheiden met het zilveren St. Brigidakruis, ter ere van zijn 50-jarige lidmaatschap van onze schutterij. Wiel, van harte proficiat met deze welverdiende onderscheiding!

Na de mis bezocht de schutterij de kerkhoven om de overleden leden te herdenken. Aansluitend marcheerden we richting café Tinus voor een gezamenlijke lunch. Voorzitter Martin Roodink nam het woord om ook nog een bloemetje uit te reiken aan de vrouw van jubilaris Wiel Gubbels. Aan tambour Andrea Somers werd de LBT-speld uitgereikt in verband met haar 12,5-jarige lidmaatschap.

Omstreeks half drie werd het tijd om richting Wesch te marcheren voor de strijd om het koningschap. Dat was dit jaar extra spannend, omdat ook het keizerschap op het spel stond. Er volgde onder grote publieke belangstelling een eerlijke strijd tussen onze huidige keizer Martin Roodink, kandidaat-keizer Roger Beijers en officier Jos Hodiamont. Rond half zes arriveerde harmonie Berggalm om het evenement muzikaal op te luisteren. Rond de klok van zeven uur lukte het Jos Hodiamont om de vogel af te schieten. Jos en zijn vrouw Tiny vormen het komende jaar ons koningspaar. We wensen hun een mooi koningsjaar toe!

Alvorens Jos het koningszilver kreeg omgehangen, richtte onze voorzitter - en keizer -  Martin Roodink het woord tot officier Edwin Moonen. Edwin ontving de OLS-medaille in verband met zijn 25-jarig lidmaatschap van onze schutterij. Ook onze felicitaties voor de jubilarissen Andrea en Edwin!

Aansluitend richtte de keizer zich tot oud-koning Roger Beijers. Hij dankte Roger voor de afgelopen 2 jaren als koning en voor de sportieve strijd om het keizerschap. Toen Martin 33 jaar geleden keizer werd, heeft hij van voormalig keizer Jean Houbiers, de opa van Roger, de keizerssabel ontvangen van Jean Houbiers. Martin heeft deze sabel altijd vol trots gedragen. Vandaag vond hij het echter tijd om deze sabel aan Roger te overhandigen, zodat de sabel weer terug in de familie is. Na dit mooie gebaar werd het tijd om de nieuwe koning te installeren. Dit gebeurde door het omhangen van het koningszilver. Samen met zijn echtgenote Tiny trad Jos in in de gelederen van de schutterij. Vervolgens marcheerden schutterij en harmonie samen naar café Tinus om te toosten op het nieuwe koningspaar.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie, zonnige en spannende schuttersdag.

 

 Active Image

 

 

 

 

 

 

Laatst geupdate op ( vrijdag 02 juni 2017 )