Broonk in Norbik PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ron Moonen   
dinsdag 04 juli 2017

Zondag 25 juni was de dag van de Sacramentsprocessie.

Om 9.00 uur verzamelde de schutterij bij café Tinus om vervolgens ons koningspaar Jos en Tiny Hodiamont af te halen in de Rubdelstraat bij de moeder van onze koning. Aansluitend gingen we als schutterij om 09.45 uur voorop in de processie, die ditmaal via Vroelen ging. Onderweg deed de processie een viertal heilige huisjes aan en brachten onze  bielemannen een boomstronk tot ontploffing. Rond de klok van 12.00 uur arriveerde de processie in d’r Pley, waar het zangkoor en de harmonie als afsluiting gezamenlijk het Tantum Ergo ten gehore brachten. Vervolgens gaf onze commandant in d’r Pley het commando inrukken en konden we onder de poort onze kelen enkele uurtjes smeren.

 

Broonkmaandag 26 juni bezochten we samen met jonkheid, harmonie en dorpsgenoten om 12.30 uur eerst de jonkheidsmis en namen aansluitend deel aan de muzikale rondgang door het dorp. Onderweg werd door onze bielemannen een zevental poalkes geveld.  Eerst bij het sportcomplex, vervolgens in de Kleineweg, bij café Tinus, Herberg St. Brigida, in de Boyeweg,  bij het duo Jef Rompelberg/keizer Martin Roodink en als laatste in d’r Pley.

Na het inrukken konden alle aanwezigen genieten van een hapje en (weer) een drankje en vervolgens van het geweldige optreden van De Helden. Weer een zeer geslaagde en gezellige gezamenlijke rondgang!

Laatst geupdate op ( dinsdag 04 juli 2017 )