Nieuws mei 2023

De afgelopen periode stonden voor de schutterij vier activiteiten op de agenda. Donderdag 23 maart vormden we een erehaag in het gemeentehuis in Margraten bij de installatie van de nieuwe burgemeester Alain Krijnen, Goede Vrijdag 7 april begeleidde de drumband zoals gebruikelijk de bidweg langs de wegkruizen rond de kerk, maandag 17 april vond een exercitierepetitie voor de hele schutterij plaats op het burgemeester Bogmanplein als voorbereiding op het schuttersseizoen 2023 en zaterdag 29 april bezochten we samen met de harmonie in het paviljoen de receptie van het gouden bruidspaar Jef en Georgette Schreurs-Halleux.

Ook in de maand mei staan weer diverse schuttersactiviteiten op de agenda.

Maandag 8 mei is een tweede exercitierepetitie gepland op het burgemeester Bogmanplein.

Zondag 14 mei neemt de schutterij deel aan het bondsschuttersfeest van de bond Berg en Dal in Sint Martensvoeren. Donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, viert de schutterij weer haar jaarlijkse feestdag. We starten deze dag met het bezoeken van de H. Mis, om vervolgens een rondgang te maken over beide kerkhoven om de overleden leden van de schutterij te herdenken. Na de herdenking marcheren we richting café Tinus voor een lunch. ’s Middags wordt rond de klok van 16.00 uur richting de Wesch gemarcheerd, waar het Koningsvogelschieten plaatsvindt.

Zondag 21 mei neemt de schutterij als gastvereniging deel aan het schuttersfeest georganiseerd door schutterij St. Sebastianus Mheer.