Nieuws augustus 2023

De afgelopen maand waren we, zoals gebruikelijk, present bij de kermis op Terlinden voor het jaarlijkse poalhouwe. Maandag 14 augustus vertrokken we rond half acht samen met harmonie Berggalm en fanfare Sint Franciscus uit Reijmerstok met stralend weer vanaf het feestterrein om een tweetal poalkes te vellen. Tijdens het houwe van de poalkes zorgden harmonie en fanfare voor de muziek en de jonkheid van Terlinden voor een drankje. Na een goed uur waren we weer terug bij de feesttent. Hier werd het laatste poalke, onder het genot van wederom een biertje en de muzikale klanken van de harmonie en de fanfare, door onze bielemannen geveld. Vervolgens gaf onze commandant het commando “ingerukt mars” en werd de drukbezochte avond tot in de kleine uurtjes in een gezellige sfeer voorgezet. Het blijft uniek hoeveel mensen jaarlijks de weg naar Terlinden weten te vinden. Sjiek dat dit gebeuren niet verloren gaat.

Zaterdag 19 augustus bezochten we samen met de harmonie in paviljoen Berggalm de receptie van het gouden bruidspaar Jef en Annie Haesen-Pinckaers. Jef en Annie, vanaf deze plaats nogmaals van harte proficiat met jullie gouden huwelijk!

Zondag 27 augustus namen we in Berg en Terblijt deel aan het 83e bondsschuttersfeest van de bond Berg en Dal. Ook nu trad, net als bij het 82e bondsschuttersfeest in Sint-Martensvoeren, drumband-solist Bas Beusmans als eerste uit. Na de mooie uitvoering van Bas, volgde echter nog een uittreden van een solist. Ons lid Bregje Pricken heeft namelijk ook de trommelstokken opgepakt en trad voor de eerste keer uit als solist. Bregje gaf eveneens een mooie uitvoering. Allebei de uittredens werden terecht beloond met een fraaie 1ste prijs!

Om 12.20 uur was het tijd om ons te presenteren. Na de presentatie traden onze bieleman Mat Ramakers, ons keizerspaar Martin Roodink en Daniëlle Slenter, onze generaal Jean van Can en de drumband uit. Hun uittredens werden als volgt beoordeeld: een 3e prijs voor bieleman Mat, een 1ste prijs voor ons keizerspaar Martin en Daniëlle, een 1ste prijs voor onze generaal Jean en een 1ste prijs voor de drumband voor zowel het stilstaande werk alsook voor de marswedstrijd. Na deze uittredens vond om 14:00 uur de opening plaats, waarna de optocht van start ging. Na deze mooie optocht met behoorlijk veel publiek, was het de beurt aan ons koningspaar om uit te treden. Ook hier vielen we wederom in de prijzen: onze koning Kurt Huntjens en onze koningin Nicole Huntjens-Vaessen behaalden beiden een mooie 2e prijs. De schietploeg kwam deze zondag niet in actie, omdat het schieten werd afgelast in verband met de harde wind. De afgelaste schietwedstrijd staat nu in Urmond gepland op zaterdag 16 september.

We behaalden tijdens het 83ste bondsschuttersfeest de volgende prijzen:

1e prijs mooiste geheel                                  2e prijs presentatie

1e prijs mooiste uniform                                2e prijs beste bordjesdrager

1e prijs solist Bas Beusmans                         2e prijs vaandrig

1e prijs solist Bregje Pricken                          2e prijs commandant

1e prijs mooiste keizer                                   2e prijs tambour-majoor

1e prijs mooiste keizerin                                2e prijs mooiste koningin

1e prijs mooiste generaal                               2e prijs mooiste koning                     

1e prijs drumband marswedstrijd                   3e prijs bieleman        

1e prijs drumband concertwedstrijd               3e prijs defilé  

2e prijs houding optocht                                 3e prijs meeste gewapende leden