Nieuws juni 2022

Het schuttersseizoen is weer begonnen. In de afgelopen periode vond al een aantal activiteiten plaats en ook de komende tijd staan diverse uittredens op de agenda.

Zo maakten we zaterdag 7 mei 2022 samen met harmonie Berggalm en zangkoor De Eendracht van 17.30 uur tot 21.00 uur een muzikale rondgang door Noorbeek. Tijdens de rondgang werd op een tweetal plekken een miniconcertje gegeven. Dit alles onder het motto “Ver loate wer van os huure”. We kijken terug op een sfeervolle, gezellige avond, waarin elkaar weer ontmoeten centraal stond.

Zaterdag 21 mei trad onze geweerdrager Jorik Heusschen in het huwelijk met Melanie De Bie. ‘s Middags vormden we een erehaag en schoten we saluutschoten bij de kerk in Teuven. ’s Avonds brachten we met de hele vereniging onze felicitaties over tijdens de receptie. We wensen Jorik en Melanie nogmaals proficiat en veel geluk in de toekomst! 

De dag erna, zondag 22 mei, waren wij te gast op het schuttersfeest van de bond Zuid in Strucht. We verzamelden rond half drie op de schuttersweide om deel te nemen aan de officiële opening van het schuttersfeest. Na enkele toespraken en het spelen van de volksliederen, begonnen we aan de optocht. Onder een stralende zon en veel publieke belangstelling trokken we door de straten van Schoonbron en Schin op Geul. Rond 15.45 uur waren we weer terug op het feestterrein, waar we nog genoten van een natje en een droogje, om daarna tevreden huiswaarts te keren. 

Bij het verschijnen van dit contactblad is de jaarlijkse feestdag van de schutterij net voorbij. Donderdag 26 mei vond namelijk traditioneel het jaarlijkse Koningsvogelschieten plaats.

Tevens organiseerden we zaterdag 28 mei het bondsfeestschieten van de bond Berg en Dal in de Wesch. In het contactblad van juli blikken we terug op deze schuttersactiviteiten.

Ook de komende tijd trekken we geregeld ons schuttersuniform aan. Zo zijn we het laatste weekend van juni natuurlijk present tijdens de broonk in Noorbeek en reizen we zondag 3 juli richting Meijel om deel te nemen aan het OLS 2022. Ook op deze activiteiten volgt nog een terugblik.