Nieuws mei 2022

In de maand april stonden voor de schutterij drie activiteiten op de agenda. Eerst verrichtten leden van de schutterij in het weekend van 9 en 10 april samen met leden van de harmonie werkzaamheden voor de Amstel Gold Race. Het parkeergebeuren rondom de wielerronde werd door de schutterij en harmonie in goede banen geleid. Vervolgens begeleidde de drumband Goede Vrijdag 15 april zoals gebruikelijk de bidweg langs de wegkruizen rond de kerk. Als laatste namen we zondag 24 april deel aan het Verbroederingsfeest in Margraten. Deze dag verzamelden we om 12.00 uur op het feestterrein. Rond de klok van 12.30 uur vertrokken we met alle deelnemende verenigingen in optocht van het feestterrein naar het Amerikaplein voor de openingsceremonie. Na de officiële opening namen we met optochtnummer 3 deel aan de optocht door Margraten. Omstreeks 14.30 uur waren we weer terug op het feestterrein, waar we de feesttent opzochten om de dag in een gemoedelijke sfeer af te sluiten.

Dinsdag 26 april volgde nog een verrassing. Ons lid, koningin Maroos Somers-Ploumen, kreeg bij haar werkgever Herberg Sint Brigida een bezoekje van burgemeester Sjraar Cox. Voor het vele werk dat Maroos al jaren verzet voor onze schutterij als lid van de drumband, maar zeer zeker als penningmeester, is besloten om Maroos voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Sjraar Cox was dan ook trots om Maroos de dag voor Koningsdag te mogen benoemen als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De maand mei wordt voor de schutterij een drukke maand.

Zaterdag 7 mei maken we samen met een aantal Noorbeekse verenigingen vanaf 17.30 uur een rondgang door Noorbeek onder het motto “Ver loate wer van os huure”. Tijdens de rondgang worden op twee plekken korte miniconcertjes gegeven.

Zaterdag 21 mei bezoeken we de receptie van ons lid Jorik Heusschen. Hij stapt die dag in het huwelijksbootje met Melanie.

Zondag 22 mei bezoeken we als gastvereniging het schuttersfeest in Strucht.

Donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, vieren we (eindelijk) weer onze jaarlijkse feestdag. We starten de dag met het bezoeken van de H. Mis, om vervolgens een rondgang te maken over beide kerkhoven om de overleden leden van de schutterij te herdenken. ’s Middags wordt rond de klok van 14.30 uur richting de Wesch gemarcheerd, waar het Koningsvogelschieten plaatsvindt.

Zaterdag 28 mei vindt het bondsfeestschieten van de bond Berg en Dal plaats in de Wesch.